Google+ WorkingAtHomeSociety : Έλληνες και εργασία από το σπίτι

3 Δεκ 2012

Έλληνες και εργασία από το σπίτι



Οι Έλληνες προτιμούν ολοένα και περισσότερο την εργασία από το σπίτι, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας, που διεξήγαγε τον Σεπτέμβριο η εταιρεία Regus, έπειτα από συνεντεύξεις με περισσότερα από 24.000 στελέχη σε πάνω από 90 χώρες. Οι βασικοί λόγοι της στροφής των Ελλήνων προς την εργασία από το σπίτι είναι, σαφώς, η μείωση των μετακινήσεων και η εξοικονόμηση ωφέλιμου χρόνου.
 Βέβαια, η έρευνα αποκαλύπτει πως τα προβλήματα για όσους επιλέγουν την εργασία από το σπίτι, δεν είναι λίγα και οφείλονται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα:
Παραπάνω από τους μισούς συμμετέχοντες δήλωσαν, πως παιδιά ή άλλα συγγενικά άτομα διακόπτουν την εργασία τους αποζητώντας την προσοχή τους. Η ενασχόληση με τα παιδιά, τα κατοικίδια, η αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο, αλλά και η αδυναμία πρόσβασης σε χρήσιμο εξοπλισμό γραφείου, αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες μείωσης της παραγωγικότητας των εργαζομένων από το σπίτι. Μειωμένη, εμφανίζεται και η δυνατότητα πρόσβασης σε ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα αλλά και η πιθανότητα για προαγωγή, λόγω της μη συχνής φυσικής παρουσίας του εργαζόμενου στο χώρο της εταιρείας. Ένας «κρυφός κίνδυνος» που εντοπίστηκε στο 10%  των ερωτηθέντων είναι και η κακή στάση του σώματος, λόγω της χρήσης ακατάλληλων για εργασία οικιακών γραφείων, που είναι πιθανόν να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον και επομένως σε μείωση της αποδοτικότητας. Τέλος, από πολλούς συμμετέχοντες αναφέρθηκαν κατά τη διεξαγωγή της έρευνας τα αίσθηματα μοναξιάς, αποξένωσης και αποκοπής από τους συναδέλφους.
Regus είναι η κορυφαία διεθνής εταιρείας παροχής ευέλικτων λύσεων γραφείου.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου