Google+ WorkingAtHomeSociety : Όταν το lunch break γίνεται cooking time ...

5 Δεκ 2012

Όταν το lunch break γίνεται cooking time ...

Η μέρα κυλά και το στομάχι διαμαρτύρεται. Για τους εργαζόμενους εκτός σπιτιού η διαδικασία είναι λίγο πολύ γνωστή ... Σηκώνουμε το ακουστικό του τηλεφώνου και παραγγέλνουμε από το πλησιέστερο caffe το σνακ μας, το οποίο καταφθάνει λαχταριστό ακριβώς την ώρα του διαλείμματος. Εναλλακτικά, βγάζουμε το ταπεράκι από την τσάντα ή ακολουθούμε τους συναδέλφους στο χώρο της τραπεζαρίας. Τι γίνεται όμως όταν το πολυπόθητο lunch break γίνεται cooking time; 
Ο εργαζόμενος στο σπίτι, σπάνια βρίσκει έτοιμο το πρωινό ή τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας. Ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχει οικογένεια, η διαδικασία του μαγειρέματος από τον ίδιο, μπορεί να είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση. Επομένως, ο χρόνος της απουσίας από τα εργασιακά μας καθήκοντα, για να ικανοποιήσουμε τη φυσική ανάγκη της λήψης τροφής, αυξάνεται στο διπλάσιο και κάτι παραπάνω. 
Για τους πιο οργανωτικούς, το μαγείρεμα εντάσσεται στη ρουτίνα της ημέρας ομαλά και αναίμακτα. Μπορεί το θέμα να φαίνεται απλό, αφού ο εργαζόμενος στο σπίτι κινείται όλη την ημέρα σε χώρο με ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα. Δυστυχώς όμως, ο χρόνος που αφιερώνουμε στο μαγείρεμα συμπιέζεται και η συμπίεση του, μπορεί να οδηγήσει στην υιοθέτηση κακών διατροφικών συνηθειών. Φαγητό στο πόδι, στο λάθος χώρο του σπιτιού, γεύματα κακομαγειρεμένα και στη χειρότερη περίπτωση, μείωση του αριθμού των γευμάτων σε ένα και μοναδικό. Τη λύση θα έδινε σίγουρα η οργάνωση των γευμάτων σε εβδομαδιαία βάση, κυριώς όμως, η αυστηρή επιβολή ενός σωστού προγράμματος διατροφής, πρώτα στον ίδιο μας τον εαυτό.  
Πρόταση: ας εξετάσουμε καλύτερα το θέμα της διατροφής μας, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να το κάνουμε, ως εργαζόμενοι στο σπίτι. 
Ε, ναι λοιπόν ... από αύριο θα ξεκινάω τη μέρα μου με ένα πλούσιο πρωινό ... (πρέπει και μπορώ, πρέπει και μπορώ!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου