Google+ WorkingAtHomeSociety : Ο Randy, η Lizz , οι στύλοι και το γκαράζ …

6 Δεκ 2012

Ο Randy, η Lizz , οι στύλοι και το γκαράζ …

Τον Ιανουάριο του 2002 ο Randy Blacker, σκεφτόταν να ξεκινήσει μία δική του επιχείρηση. Ως άνεργος... και έχοντας εβδομαδιαίο εισόδημα το μικρό ποσό των $280, έτυχε να δει ένα ρεπορτάζ του CNN που μιλούσε για την αλματώδη ανάπτυξη της βιομηχανίας ενηλίκων. Σκέφτηκε λοιπόν να ενσωματώσει την αγάπη του για τη μηχανική και το σχεδιασμό μετάλλων σε μία πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα. Μετά από συζητήσεις με την γυναίκα του Lizz, αποφάσισαν να σχεδιάσουν στύλους (όπως αυτοί που χρησιμοποιούν οι στρίπερς) για γυμναστική, αεροβική άσκηση και διασκέδαση. Η αρχική τους επένδυση δεν ξεπέρασε τα $15, τα οποία χρησιμοποίησαν για να φτιάξουν τον πρωτότυπο σωλήνα. Έδωσαν στο εγχείρημα το όνομα Lil' Mynx και έστησαν την μικρή οικιακή τους επιχείρηση στο γκαράζ του σπιτιού τους. 
Το προϊόν που κατασκεύασαν προσφερόταν σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων από κόκκινο, λευκό, μαύρο και ροζ έως το κλασσικό μεταλλικό. Οι στύλοι σχεδιάστηκαν ώστε να είναι φορητοί με αποτέλεσμα να προσφέρουν στον πελάτη διακριτικότητα αλλά και δυνατότητα εξοικονόμησης χώρου, σε σχέση με τους έως τότε σταθερούς. Στη συνέχεια το ζευγάρι εισήγαγε στην αγορά και άλλες μορφές του προϊόντος, ακόμα πιο εύχρηστες, με έμφαση πάντα στην ασφάλεια του χρήστη. Μάλιστα το προϊόν τους είναι το μοναδικό στο είδος του με πατέντα, ενώ κατασκευάζουν στύλους και κατόπιν παραγγελίας, στα μέτρα και τις ανάγκες του πελάτη.
Χωρίς καμία επιπλέον οικονομική ενίσχυση και με μόνη βοήθεια το καλό δίκτυο γνωριμιών τους, η οικιακή τους επιχείρηση έγινε επικερδής το 2005, ενώ το 2008 έκανε $1,5 εκατομμύρια (!!!) πωλήσεις τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό και κατάφερε να αποκτήσει πελάτες celebrities όπως η Paris Hilton, Carmen Electra, Christina Aguilera, Nicole Richie, Fergie, Oprah και Adam Sandler. 
Η συμβουλή του επιτυχημένου ζευγαριού είναι: "βάλτε ρεαλιστικούς στόχους ως προς τα κέρδη της μικρής σας επιχείρησης". Λένε πως η μεγαλύτερή πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν, ήταν ο καταμερισμός του χρόνου τους μεταξύ οικογένειας και επιχείρησης και συμβουλεύουν:  "μάθετε πως να διαχωρίζετε το χρόνο που θα αφιερώσετε στην εργασία και αυτόν που θα αφιερώσετε στην οικογένεια σας. Αν δουλεύετε ως ζευγάρι μάθετε να σέβεστε ο ένας την προσφορά του άλλου".

Ίσως όχι και πολύ πιθανό να μας συμβεί, άλλα μία δόση έμπνευσης που και που κάνει καλό! 

Πηγή: workhomeyou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου